fbpx

2021 metų plytelių tendencijos

dalia: 2021 metų plytelių tendencijosParašė: dalia

2020-12-09
2021 metų plytelių tendencijos

Jei ateinančiais metais planuojate atsinaujinti vonios kambarį ir ieškote idėjų, pats laikas būtų pasidomėti 2021 metų plytelių tendencijomis. Trumpai tariant, dizainerių simpatijos atitenka marmurui, medžio imitacijai ir natūralioms spalvoms. Tačiau apie viską papasakosime plačiau. Tikimės, kad mūsų patarimai įkvėps ir padės vonios kambario renovacijos procese.

JUODAS MARMURAS

Juoda spalva interjere – elegancijos ir prabangos rodiklis. Marmuro imitacijos plytelės – taip pat. Be to, marmurines plyteles lengva derinti su kitomis apdailos medžiagomis. Dauguma plytelių gamintojų jau siūlo juodas marmuro imitacijos plyteles su itin giliomis gyslomis.

Juodos plytelės ypač tinka modernaus stiliaus vonios kambariams. Tokios plytelės gali tapti įspūdingu dekoro elementu. Reikėtų nepamiršti, kad perdėtas juodos spalvos naudojimas interjere, gali apsunkinti erdvę, tad reikėtų išlaikyti balansą apstatant erdvę šviesesniais baldais ar sukuriant daugiau šviesos šaltinių.

Juodų marmuro imitacijos plytelių privalumai:

  • prabanga ir elegancija;
  • praktiškumas;
  • lengva priežiūra.

Išties, kuo labiau raštuotos marmuro plytelės, tuo mažiau matosi nešvarumai ant jų paviršiaus. Tad nusistatymas, kad juodos plytelės yra nepraktiškos, nėra teisingas. Marmuro imitacijos plytelėmis galite klijuoti grindis, sienas ar net baldus. Rekomenduotume vonios kambariui pasirinkti dvi kontrastingas plytelių spalvas. Juodos plytelės – idealus pasirinkimas dušo zonos dekoravimui.

3D PLYTELĖS

Reljefinių plytelių pagalba galima sukurti erdvinį dekorą patalpoje. 2021-aisiais 3D plytelių tendencija grįžta. Ypač mažesniuose vonios kambariuose. Reljefinės plytelės puikiai tiks kaip dekoro elementas. Panaudojant tūrines ir lygias plyteles, bus kuriami įvairūs raštai sienų plokštumose. Norite sukurti kažką WOW? Tūrinės plytelės kaip tik Jums. Galite būti tikri, kad panaudoję 3D plyteles turėsite vienetinį vonios kambario interjerą. 

MEDŽIO IMITACIJOS PLYTELĖS

Medžio imitacijos plytelės tendencijų viršūnėje laikosi jau daugelį metų. Šių plytelių paviršius idealiai atkartoja natūralaus medžio raštą ir yra idealiai tinkamos drėgnoms patalpoms. Tokiomis plytelėmis drąsiai galima klijuoti dušo ar vonios zoną.

Grindys, imituojančios parketą ar medžio mozaiką, vonios kambaryje atrodo itin įspūdingai. Tokios plytelės dažnai naudojamos vintažinio stiliaus interjeruose. Medžio imitacijos plytelės taip pat tinka sienų apdailai. Jomis galima sukurti medinių sienų panelių efektą. Medžio imitacijos plytelės kuria jaukią atmosferą, dėl to yra labai mėgiamos tiek klientų, tiek dizainerių. Plytelių gamintojai stengiasi praturtinti plytelių pasirinkimą vis didesniais plytelių formatais ar formomis.

daliaParašė: dalia

Susijusios kolekcijos