fbpx

Privatumo politika

Parašė: master

Apdailos namai itin vertina ir saugo klientų privatumą, todėl šioje Privatumo ir slapukų politikoje aiškiai ir skaidriai pateikiame mūsų interneto svetainėje taikomus informacijos rinkimo ir naudojimo principus, taip pat ir kitą informaciją apie Apdailos namai nuostatas ir principus užtikrinant asmens duomenų apsaugą.

Tvarkydami asmens duomenis vadovaujamės Europos Sąjungos Duomenų apsaugos reglamento Nr. 2016/679, Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo, Lietuvos Respublikos elektroninių ryšių įstatymo, kitų susijusių teisės aktų reikalavimais bei kontroliuojančių institucijų nurodymais.

Kas mes esame

Mūsų tinklalapio adresas yra: https://www.apdailosnamai.lt

Jūsų asmens duomenų valdytojas yra:

UAB „Apdailos namai“
Įmonės kodas: 302622146
PVM mokėtojo kodas: LT100006540713
Telefonas: +370 644 03 644
El. paštas: info@apdailosnamai.lt

Kokius asmeninius duomenis mes renkame ir kodėl tai darome

Pirkimui užtikrinti renkame

Vieta, IP adresas ir naršyklės tipas: mes naudosime tam, kaip apskaičiuotume Jums taikomus mokesčius ir pristatymo kainą.
Siuntimo adresas: paprašysime įvesti šią informaciją, kad galėtume, pvz.: apskaičiuoti pristatymo kainą, prieš pateikdami užsakymą, ar išsiųsti užsakymą.

Kai atliksite apmokėjimą paprašysime pateikti šią informaciją: vardą, pavardę, el. pašto adresą telefoną, pristatymo adresą ir vartotojo vardą su slaptažodžiu (jei esate registruotas narys).

Šią informaciją naudosime tokiais tikslais, kaip:

  • Siųsti jums informaciją apie jūsų paskyrą ir užsakymą.
  • Atsakyti į jūsų užklausas, įskaitant grąžinamąsias išmokas ir skundus.
  • Atlikti mokėjimus išvengiat sukčiavimo.
  • Sukurti paskyrą mūsų parduotuvėje.
  • Laikytis teisinių prievolių, pvz.: mokesčių apskaičiavimo.
  • Pagerinti mūsų parduotuvių pasiūlymus.
  • Siųsti rinkodaros pranešimus, jei pasirinksite juos gauti.

Užklausos forma

Svetainėje turite galimybę atsiųsti mums žinutę. Jūsų kreipimosi duomenis (vardas,pavardė,  el. pašto adresas, žinutės turinys) tvarkome siekdami sureaguoti į Jūsų kreipimąsi. Šių duomenų tvarkymo teisinis pagrindas – Jūsų sutikimas su mumis susisiekti.

Slapukai (cookies)

Kad svetainė tinkamai veiktų, į Jūsų įrenginį įrašome mažas duomenų rinkmenas, vadinamas slapukais. Tą patį daro dauguma interneto svetainių.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri apsilankius svetainėje išsaugoma jūsų įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė gali tam tikrą laiką „atsiminti“ jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, IP adresą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), o jums nereikia jų iš naujo įvedinėti kaskart lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose. Slapukai taip pat padeda surinkti statistinę informaciją apie svetainės lankomumą.

Slapukai įrašomi tik jeigu Jūs iššokančiame svetainės pranešime patvirtinate savo sutikimą, išskyrus būtinuosius ir techninius slapukus, kurie reikalingi mūsų paslaugoms teikti.

Būtinieji slapukai:

Padeda atvaizduoti Jums interneto svetainės turinį Jūsų įrenginyje. Jų pagalba užtikrinama būtinasis interneto svetainės funkcionalumas. Būtinieji slapukai yra būtini tinkamam interneto svetainės veikimui. Be jų negalima sudaryti galimybės visapusiškai naudotis mūsų interneto svetaine:

PavadinimasGaliojimo laikas Aprašymas
PHPSESSIDSlapukas yra su atsitiktiniu unikaliu numeriu arba raidžių / skaičių eilute. Slapukas galioja iki darbo sesijos pabaigos.

Slapukas yra skirtas svetainės funkcionalumui realizuoti.

Jis nustato, kad esate tas pats asmuo, o ne naujas lankytojas. Jis nekaupia jokių jūsų asmeninių duomenų.

Jei įkeliate prekes į krepšelį ar atliekate užsakymą, mes sukuriame:

PavadinimasGaliojimo laikas Aprašymas
woocommerce_cart_hashSlapukas galioja iki darbo sesijos pabaigos.Paskirtis: Šiame slapuke yra unikalus numeris/id, priskirtas jūsų vizitui svetainėje. Jis naudojamas susieti jus su prekėmis, kurias įsidedate į krepšelį.
woocommerce_items_in_cartSlapukas galioja iki darbo sesijos pabaigos.Šis slapukas įrašo kiekį prekių, kurias įsidedate į krepšelį. Jis nekaupia jokių jūsų asmeninių duomenų.
wp_woocommerce_session_Galioja 48 valandas.Šiame slapuke yra unikalus numeris/id, priskirtas jūsų vizitui svetainėje. Jis naudojamas tam, kad galėtume jums pateikti pagrindines e-prekybos funkcijas. Jis nekaupia jokių jūsų asmeninių duomenų.

Slapukų naudojimo teisinis pagrindas – mūsų teisėti interesai užtikrinti svetainės funkcionalumą.

Techniniai slapukai

Techniniai slapukai užtikrina, kad Jums davus sutikimą to nereikės daryti pakartotinai kiekvieną kartą Jums besilankant mūsų interneto svetainėje ar mobiliojoje aplikacijoje.

Pavadinimas Galiojimo laikasAprašymas
_cookie_notice_accepted1 metaiUžtikrina, kad Jums davus sutikimą to nereikės daryti pakartotinai kiekvieną kartą Jums besilankant mūsų interneto svetainėje.

Slapukų naudojimo teisinis pagrindas – mūsų teisėti interesai užtikrinti techninį svetainės funkcionalumą.

Statistikos / marketingo slapukai

Google analitics slapukai

„Google Analytics“ įrankį suteikia JAV įmonė „Google Inc.“, tad ji taip pat turi prieigą prie šiuo įrankiu surinktų statistinių duomenų. „Google Inc.“ yra įsipareigojusi taikyti ES-JAV Privatumo skydo principus, kurie užtikrina, kad paslaugų teikėjas atitinka ES privatumo standartų reikalavimus. Šiam teikėjui taip pat taikomi sutartiniai įpareigojimai užtikrinti privatumą. Apie tai galite paskaityti čia.

PavadinimasGaliojimo laikasAprašymas
_ga2 metusSlapukas renka informaciją apie vartotojų elgseną svetainėje ir yra naudojamas siekiant išsaugoti statistinę informaciją.
_gid24 valandasSlapukas renka informaciją apie vartotojų elgseną svetainėje ir yra naudojamas siekiant išsaugoti statistinę informaciją.
_gat1 minutėNaudojamas nustatyti naujas sesijas / apsilankymus  
AMP_TOKEN30 s. iki 1 metųTuri raktinį žodį, kuris gali būti naudojamas norint gauti Client ID iš AMP kliento ID serviso. Kitos galimos reikšmės rodo atsisakymą, ateinančią užklausą ar klaidą iš Client ID išvedama iš AMP Client ID serviso.

Plačiau.

Tai slapukai, kurie pagal lankytojo naršymo svetainėje istoriją pritaiko lankytojui internete rodomą reklamą, fiksuoja statistiką apie svetainės lankomumą, apsilankymų trukmę, naršymo kelią. Šie slapukai nėra įjungiami, iki kol nepateikiate sutikimo.

Statistikos / marketingo slapukų naudojimo teisinis pagrindas, slapukai naudojami Jūsų parinktims įsiminti, statistiniais ir rinkodaros tikslais – Jūsų sutikimas.

Iš kitų tinklalapių įkeltas turinys – slapukai

Šiame tinklalapyje gali būti iš kitų tinklalapių įkelto turinio (pavyzdžiui, video, paveikslėliai, tekstas ir pan.). Tokio įkelto turinio peržiūra ir veiksmai su juo šiame tinklalapyje prilygsta apsilankymui tuose tinklalapiuose, iš kurių turinys yra įkeltas.

Šie tinklalapiai gali rinkti duomenis apie Jus, naudoti slapukus (cookies), trečiųjų šalių sekimo paslaugas ir stebėti Jūsų veiksmus su įkeltu turiniu, įskaitant ir tuos atvejus, kai turite paskyrą ir esate prisijungęs prie minėtų tinklalapių (Youtube, Google, Facebook, Twitter, Pinterest ir  pan).

YouTube

Vaizdo įrašus įterpiame iš mūsų oficialaus „YouTube“ kanalo, naudodami „YouTube“ sustiprinto privatumo režimą.

Šiuo režimu jūsų kompiuteryje gali būti įtaisyti slapukai, kai spustelėsite „YouTube“ vaizdo įrašų leistuvą, bet žiūrint įterptus vaizdo įrašus sustiprinto privatumo režimu „YouTube“ nesaugos informacijos, pagal kurią būtų galima nustatyti vartotojo tapatybę.

Šie slapukai galioja 10 metų.

Slapukų pavyzdys: Visitor_info1_Live, Use_Hitbox, SID, LOGIN_INFO, use_hotbox, PREF, SSID, HSID, watched_video_id_list, __utma, __utmz, demographics, VISITOR_INFO1_LIVE

„Youtube“ privatumo politika čia.

Google maps

Su „Google maps“ susiję slapukai naudojami parodyti patogų žemėlapį ir nurodytas vietas.

Šie slapukai galioja 10 metų.

Slapukų pavyzdys: SID, SAPISID, APISID, SSID, HSID, NID, PREF

„Google“ privatumo politika čia.

Facebook

Naudojame slapukus mūsų sąveikai su „Facebook“ socialiniu tinklu suasmeninti.

Šie slapukai galioja 5 metus.

Slapukų pavyzdys: act,locale, lu, datr, csm

„Facebook“ privatumo politika čia.

Kaip galiu valdyti slapukų nustatymus?

Pranešimo lauke pasirinkus „Privatumo nuostatos“ arba Puslapyje „Asmeninė informacija“ pasirinkus „Privatumo nuostatos“, galite įjungti – išjungti statistikos / marketingo slapukus.

Slapukus galite valdyti ir per savo naudojamos naršyklės nustatymus pasirinkdami, kuriuos slapukus norite priimti ir kuriuos ištrinti. Slapukų galite atsisakyti bet kuriuo metu ištrindami slapukus iš savo naršyklės, kurioje jie yra įdiegti. Slapukų valdymo vieta priklauso nuo Jūsų naudojamos naršyklės. Norėdami daugiau sužinoti, kaip tvarkyti ar pašalinti Jūsų naršyklėje įdiegtus slapukus, apsilankykite Jūsų naudojamos naršyklės interneto puslapyje arba peržiūrėkite trumpą instrukciją populiariausioms naršyklėms čia: Chrome; Mozilla, Edge; Safari; Opera.

Su kuo mes dalinamės Jūsų duomenimis

Jūsų duomenis visada laikome saugiai ir reikalaujame, kad tai užtikrintų visi mūsų partneriai ir paslaugų teikėjai, kurie turi prieigą prie Jūsų duomenų.
Jūsų duomenis gali peržiūrėti:
– svetainės turinio talpinimo tiekėjai;
– rinkodaros paslaugų tiekėjai;
– projekto vystymo komanda.

Kaip ilgai mes saugome Jūsų duomenis

Duomenis, kurių tvarkymui būtinas Jūsų sutikimas arba gali būti pareikštas nesutikimas, nustojame tvarkyti šiais tikslais po Jūsų sutikimo atšaukimo (nesutikimo pareiškimo).
Statistinė Google Analytics įrankiais ir kitų slapukų pagalba surinkta informacija paprastai naudojama iki 3 metų.

Jei išsiunčiate užklausimus per kontaktų formas, duomenys keliauja į info@apdailosnamai.lt kurie saugomi iki administratoriaus peržiūrėjimo bei atsakymo į užklausimą.

Vaikų asmens duomenys ir privatumas

Internetinė parduotuvė ir joje teikiamos paslaugos yra skirtos asmenims nuo 16 metų, todėl Apdailos namai sąmoningai nerenka ir netvarko vaikų iki 16 metų Asmens duomenų. Tačiau Apdailos namai pažymi, kad tėvai turi teisę pateikti Apdailos namai savo sutikimą, jeigu jų nepilnametis vaikas iki 16 metų norėtų naudotis apdailosnamai.lt Internetine parduotuve ir jos suteikiamomis galimybėmis, pavyzdžiui, įsigyt prekę ar paslaugą. Jums sužinojus, kad Jūsų vaikas pateikė apdailosnamai.lt asmeninę informaciją be Jūsų sutikimo, susisiekite su duomenų valdytojo nurodytu adresu.

Jūsų teisės

Jei Jūs turite paskyrą šiame tinklalapyje, galite reikalauti gauti duomenų eksporto failą su visais asmeniniais duomenimis, kuriuos mes turime apie Jus, įskaitant ir tuos, kuriuos pats mums pateikėte. Jūs taip pat galite reikalauti, kad mes ištrintume visus mūsų turimus Jūsų asmeninius duomenis. Galite kreiptis į asmens duomenų valdytoją. Šis reikalavimas negalioja duomenims, kuriuos mes privalome išsaugoti pagal įstatymą administraciniams, teisiniams ar saugumo tikslams (pvz., sąskaitos faktūros, sutartys ir pan).

Kaip galiu ištrinti savo duomenis?

Informavus el. paštu info@apdailosnamai.lt Duomenis ištinsime per 30 d.d.

Kaip galiu ištaisyti savo duomenis?

Informavus el.paštu info@apdailosnamai.lt Duomenis ištaisysime per 30 d.d.

Kaip galiu pateikti skundą?

Informavus el. paštu info@apdailosnamai.lt  Atsakysime į skundą per 30 d.d.

Kaip galiu sužinoti kokius duomenis apie mane saugote?

Informavus el. paštu  info@apdailosnamai.lt  Atsakysime per 30 d.d.

Kokias duomenų apsaugos procedūras mes naudojame

Jūsų Asmens duomenys tvarkomi atsakingai ir saugiai. Nustatydami asmens duomenų tvarkymo priemones, taip pat duomenų tvarkymo metu, įgyvendiname tinkamas teisės aktuose nustatytas duomenų apsaugos technines ir organizacines priemones, skirtas apsaugoti Jūsų tvarkomus asmens duomenis nuo atsitiktinio ar neteisėto sunaikinimo, sugadinimo, pakeitimo, praradimo, atskleidimo, taip pat nuo bet kokio kito neteisėto tvarkymo.

Apdailos namai darbuotojai yra raštiškai įsipareigoję trečiosioms šalims neatskleisti ir neplatinti darbo vietoje gaunamos informacijos apie bendrovės klientus, įskaitant ir apdailosnamai.lt svetainės lankytojus.

Asmens duomenų saugumo priemonės nustatomos atsižvelgiant į rizikas, kurios kyla tvarkant asmens duomenis.

Kokias svetainės apsaugos procedūras mes naudojame

Svetainėje naudojamas Letsencrypt.org  SSL sertifikatas

  • Patvirtinta svetainės tapatybė (lankomės tikrojo domeno savininko svetainėje, o ne esame nukreipti į įsilaužėlių padirbtą serverį).
  • Užšifruoti visi tarp serverio ir naršyklės perduodami duomenys – (tinklo įsilaužėliai nebegali jų nuskaityti).
  • Užtikrintas duomenų vientisumas ir originalumas (pakeliui esantys maršrutizatoriai negali pakoreguoti ar cenzūruoti persiunčiamos informacijos).

Daugiau informacijos https://letsencrypt.org

Slaptažodžio saugumo vadovas

Jis skatina, kad visi, turintys prieigą prie savo paskyros, naudotų tvirtus slaptažodžius. Be to, siekiama laikytis OWASP 10 saugumo standarto.

Reguliuojamų veiklos sričių informacija

Jei manote, kad Jūsų teisės į privatumą buvo pažeistos, galite pateikti skundą Valstybinei asmens duomenų inspekcijai, A. Juozapavičiaus g. 6, 09310 Vilnius, tel. (8 5) 271 2804, 279 1445, faks. (8 5) 261 9494, el. paštas ada@ada.lt.

Kaip sužinoti apie šios politikos pakeitimus?

Apdailos namai turi teisę bet kada atnaujinti ar pakeisti privatumo politiką. Atnaujinta ar pakeista Privatumo politika įsigalioja nuo jos paskelbimo interneto svetainėje apdailosnamai.lt. Apie esminius pakeitimus informuosime paskelbdami pranešimą interneto svetainėje apdailosnamai.lt

Atnaujinta 2018-10-10